четверг, 28 февраля 2013 г.

Винничук розкаже, як «лажають» львівські ресторатори

Львівський письменник, дослідник галицької кухні Юрій Винничук планує різко розкритикувати львівських рестораторів та кухарів. Про це повідомляють організатори Міжнародного форуму «Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє».

«Письменник стверджує, що вони часто не дотримуються рецептури, навіть у добре знайомому будь-якій галицькій господині борщі, можуть подати картопляні крокети з фритюру під виглядом кнедлів або й взагалі переплутати назви абсолютно несхожих між собою страв», – розповідають організатори.

Також у дослідника історії Львова є питання і до назв самих закладів громадського харчування. Їх, поміж іншими цікавинками з історії та реалій галицької кухні Юрій Винничук озвучить у своєму виступі на кулінарному форумі.

Дискусія обіцяє бути цікавою, адже у форумі також візьмуть участь кілька десятків рестораторів з усієї Галичини (Тернопіль, Івано-Франківськ, Краків, Новий Сонч, Дубєцко, Красічин) та звісно зі Львова. Вони змушені будуть відповідати на критику, висловлену їм просто в очі. Свою думку зможуть висловити також і науковці, кухарі, журналісти.

Міжнародний форум «Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє» відбудеться у Львові 13-14 березня. Окрім конференційної та дискусійної частин, форум передбачає проведення Першої українсько-польської гастрономічної дуелі, Ярмарку галицьких продуктів, низки майстер-класів і презентацій, а також Гала-вечері з врученням відзнак Посла галицької кухні.

Фото: Clipart.net.ua

Джерело: portal.lviv.ua

Здесь можно оставить свои комментарии.

Комментариев нет: