Впродовж минулого тижня діагноз «гостра кишкова інфекція» виявили у двох дітей та у п'яти дорослих, пише «Вісник». Однак ці випадки не пов'язані зі споживанням кавунів, динь чи іншої плодово-ягідної продукції. Натомість епідеміологи застерігають, що ризик підхопити харчову токсикоінфекцію є у тих, хто не дотримується правил гігієнічної обробки продуктів. Особливо це стосується відпочивальників на березі Західного Бугу, які часто миють овочі та фрукти водою з річки. А у Бузі, нагадують лікарі, «мешкає» холероподібний вібріон. Попадаючи в організм людини, він розмножується і може спричинити захворювання холери.
Джерело: portal.lviv.ua
Комментариев нет:
Отправить комментарий