8-го березня на площі Ринок відбулося 2-ге Свято шоколаду. Головна відмінність від минулорічного шоколадного фесту — не травневе листя на деревах, а мороз та дощ з мокрим снігом. Але це не завадило охочим посмакувати шоколадом — фестиваль зібрав понад тисячу львів’ян та гостей міста
Гастрономічні свята у Львові, як ведеться, не ходять осторонь від інших знаменних подій. Минулого року Свято шоколаду святкувалося у межах Дня міста 2-го травня, цьогорічний ж фест припав якраз на міжнародний жіночий день, 8-ме березня. Тож не дивно, що відвідувачів було багато, звичайно, трошки менше, ніж на «травнево-шоколадному» святі. Дійсно, святкування Дня шоколаду у травні, як це було минулого року, збільшував коло потенційних «фестивальників» навіть таким чинником, як гарна погода. І якщо у травневий «шоколадний» � �ень площа Ринок була вщент заповнена людьми, то цьогоріч свято зібрало близько тисячі гостей. «Коли ми напередодні дивилися прогноз погоди, ми думали, що на святі будемо самі. Але, слава Богу, на святі маса задоволених людей, і коли вони спробують торт, вони будуть ще щасливішими», — розповів Kavi начальник управління культури та туризму Львівської міськради Андрій Сидор. Засніжена площа Ринок рясніла шоколадними кіосками. Левко-дурко веселив малечу конкурсами та забавами, а батьки тим часом вистоювали у чергах біля шо коладного фонтану та кіосків з цукерками. Найдовша черга, скорше навіть — натовп, зібралася біля павільйону з гігантським тортом. Деякі люди (у тому числі й діти) простояли на морозі більше двох годин. Ще б пак — торт не продавали, ним пригощали! Цей шедевр кулінарного мистецтва 10 кондитерів готували впродовж 3-ох днів. На торт пішло більше 40 кг шоколаду. Як розповіли кондитери-виробники, складався торт зі 160 шматочків і обійшовся виробникам у близько 2 тисячі гривень. Відмінність від минулорічного фестивалю Шокола ду — значно більший торт, «шоколадна ратуша» і трошки «замерзлі» шоколадні фонтани. Також у межах свята працювала імпровізована шоколадна фабрика. Кондитери у майстерні по виготовленню шоколаду на очах у публіки демонструвала процес виготовлення шоколадний цукерок. Шоколадний ажіотаж у зимовому Львові став приємним доповненням березневих свят. І хоча погода аж ніяк не сприяла фестивалю, але «засніженим шоколадним святом» може похвалитися не кожне місто. Тим паче, не тільки шоколадним святом, але й фестивалем пива, каво� �им святом «На каву до Львова» та святом пампуха, які вже стали доброю традицією Львова.
…
Джерело: kava.lviv.ua
Комментариев нет:
Отправить комментарий