Львів вдруге гучно відсвяткував День кельнера – свято усіх офіціантів міста. 33 офіціанти були нагороджені грамотами від мера, провідні ресторатори та власники клубів обслуговували клієнтів, гості дарували офіціантам квіти, а опісля офіціантів на «Кельнер-party» запросили нічні клуби, які також долучилися до святкувань.
День кельнера розпочався урочистим врученням грамот та подяк офіціантам, які, на думку рестораторів, є найкращими у своїх закладах. Найбільший досвід роботи кельнером серед заявлених до нагороди офіціантів – 19 років трудового стажу.
Протягом дня відвідувачі дарували офіціантам квіти. І якщо минулого року це були волошки і ромашки, то цього року офіціантів буквально «завалили» трояндами. Приємним сюрпризом для працівників стало те, що один з найстаріших львівських рестораторів Володимир Терешко (клуб «Метро», «Сан-ремо») та його син, власник клубу «Pozitiff» Максим Терешко особисто обійшли ресторани Львова, даруючи офіціантам квіти і вручаючи усім без винятку флаєри на «Kelner-party».
Традиційно привітав рестораторів з Днем кельнера і торговий дім «Арда», керівники якого особисто побували у ресторанах і вручили рестораторам-кельнерам подарунки.
Не обійшлося День кельнера і без обслуговування клієнтів рестораторами. У післяобідню пору, переважно з 17:00 до 20:00 власники ресторанів, кав’ярень і клубів вдягли фартухи і, хоч на декілька годин, але перетворилися на офіціантів. Судячи з їхніх відгуків, у процесі обслуговування клієнтів вони входили в азарт. Тим паче, у більшості з рестораторів це вже другий «досвід» кельнерської роботи.
Серед рестораторів, які обслуговували клієнтів – голова Гільдії рестораторів Львова Марк Зархін. Минулого року від «кельнерував» у «Кумпелі». Але, «щоб не перешкоджати і не гальмувати нормальну роботу закладу своїм незнанням деяких пунктів меню», цього року він вирішив обслуговувати клієнтів у «тихшому» Кафе 1. За словами ресторатора, найбільшим «чаєм» цього дня було 100 гривень.
А ресторатор Вардкес Арзуманян, який, як і минулого року обслуговував гостей ресторану «Тарон» ще напередодні свята заявив, що усі гроші від замовлень, які він отримає від клієнтів у День кельнера, підуть на допомогу дітям, хворим на онкологію. Цього вечора йому вдалося своєю роботою зібрати для дітей понад півтори тисячі гривень.
Серед досвідчених кельнерів був також і власник клубу «Культ» Артем Хмиз. І якщо минулого року він дещо з острахом ніс повний піднос напоїв чи страв, то цього разу не тільки розносив страви, але й вправно готував та представляв гостям коктейлі (до речі, дуже смачні).
Серед кельнерів-початківців на цьогорічному святі було доволі багато рестораторів. І хоча багато що в них не виходило і помилок було безліч – вони все одно з ентузіазмом працювали та прислухалися до порад своїх підлеглих.
Уперше обслуговувала гостей ресторану «Гармата» його генеральний директор Христина Попадюк. У білих рукавичках, з посмішкою вона вправно спілкувалася і подавала страви відвідувачам з Німеччини. Але «генеральним директором бути набагато простіше, ніж офіціантом», підсумувала свій робочий день пані Христина.
Натомість співвласник мережі концептуальний ресторанів «Фест» Андрій Худо повністю «увійшов у роль», і у «Криївці» з широчезною посмішкою пропонував клієнтам фірмове пиво. За нелегку працю пан Андрій отримав від сім’ї Терешків подарунок, який «сприяє здоров’ю офіціанта». Щоправда, подарунок Андрій Худо швиденько сховав і нікому не показував.
А справжнісіньким сюрпризом для клієнтів та журналістів стала поява у шотландському кілті депутата міськради Петра Адамика. Він уперше вийшов на «кельнерський килим» у своєму ресторані «Шекспір». На питання журналістів, з кого з офіціантів він «зняв форму», пан Петро запевнив: «Форму мені шили на замовлення, бо у нас таких габаритних офіціантів немає. Таким великим будеш, лише коли станеш власником».
Після важкого трудового дня справжні гуляння розпочалися приблизно з 10-11 години вечора, коли офіціанти, здавши зміну, колективно попрямували на кельнер-party. Загалом, вечірки для кельнерів у різних клубах міста відвідали більше сотні офіціантів.
А Максим Терешко, який цілий день проходив по рестораціях, не забув потішити гостей-офіціантів, який прийшли у «Pozitiff», і власноруч пригощав їх коктейлями.
«Бомбою» вечора стала подія, яку нечасто побачиш у Львові. Обслуговувати гостей диско-клубу «Метро» власноруч взявся один з рестораторів-першопрохідців Львова – Володимир Терешко. Майже цілий вечір він, незважаючи на свій поважний вік, вправно подавав коктейлі та розраховував клієнтів.
День кельнера 2010 закінчився масовими гуляннями рестораторів і офіціантів, які у неформальній обстановці святкували день поваги до їхньої нелегкої праці. KAVA.LVIV.UA ще раз вітає усіх кельнерів Львова! Бажаємо вам великого «чаю» і гарних клієнтів!!!
…
Джерело: kava.lviv.ua
Комментариев нет:
Отправить комментарий