Чимало фахівців не рекомендують вживати в їжу яловичину, посилаючись нібито на складність перетравлення цього м'яса в шлунку та його низькі поживні якості порівняно з іншими сортами. Адже яловичину віддавна вважають пісним м'ясом, пише Dietolog.com.ua.
Завдяки цій властивості на ринку яловичину продають за такою самою ціною, що і свинину, або навіть вищою.
Дослідження, які провели російські фахівці, підтвердили факт на користь яловичини. Як виявилося, "червоне" м'ясо містить менше жиру, ніж куряче, особливо відгодованої птиці.
Якщо курку перед забоєм годували кукурудзою, то в 100 грамах м'яса такої тварини, міститься 129 калорій і 4,8 грама жиру. А в 100 грамах яловичого м'яса – 135 калорій і лише 4,5 грама жиру.
Яловича вирізка містить утричі більше заліза й майже в чотири раз� � більше цинку, украй необхідних для імунітету.
Раніше повідомляли, що вживання м'яса в середньому віці щонайменше двічі на тиждень сприяє активності в старості.
rosbalt.ru
Джерело: gazeta.lviv.ua
Комментариев нет:
Отправить комментарий