воскресенье, 25 октября 2009 г.

Чим корисна яловичина?

Чимало фахівців не рекомендують вживати в їжу яловичину, посилаючись нібито на складність перетравлення цього м'яса в шлунку та його низькі поживні якості порівняно з іншими сортами. Адже яловичину віддавна вважають пісним м'ясом, пише Dietolog.com.ua.

Завдяки цій властивості на ринку яловичину продають за такою самою ціною, що і свинину, або навіть вищою.

Дослідження, які провели російські фахівці, підтвердили факт на користь яловичини. Як виявилося, "червоне" м'ясо містить менше жиру, ніж куряче, особливо відгодованої птиці.

Якщо курку перед забоєм го­дували кукурудзою, то в 100 гра­­мах м'яса такої тварини, міс­титься 129 калорій і 4,8 грама жиру. А в 100 грамах яловичого м'яса – 135 калорій і лише 4,5 грама жиру.

Яловича вирізка містить утри­чі більше заліза й майже в чотири раз� � більше цинку, украй необхідних для імунітету.

Раніше повідомляли, що вживання м'яса в середньому віці щонайменше двічі на тиждень сприяє активності в старості.

rosbalt.ru

Джерело: gazeta.lviv.ua

Здесь можно оставить свои комментарии.

Комментариев нет: