Рейтинг «100 найкращих ресторанів України», який щорічно проводить компанія HorecaBrand, не оминув своєю увагою і львівські ресторани. Найкращими ресторанами Львова визнано «Кентавр», «Дарвін», «Гармата» і «Вероніка». Оцінювали ресторани за системою Mystery Guest (англ. — таємний гість) – найефективнішою технологією комплексної оцінки закладів ресторанного бізнесу та сфери послуг у цілому. Участь у проекті для ресторанів безкоштовна.
Кентавр
Про заклад. Ресторан «Кентавр» має 160-річну історію існування. При роботі з інтер’єром вдалося зберегти унікальну різну стелю минулого століття.
Меню закладу – це своєрідний путівник з історії Львова. Тут можна зустріти страви різноманітного походження, використовуються старовинні польські, австрійські, галицькі рецепти, а також імпровізації на тему української кухні: вареники з трюфелями, фуа-грою чи бараниною.
Трюфелі і фісташки для пахлави привезені з Туреччини. Пах лаву готують за оригінальним турецьким рецептом, який не розголошується.
Для приготування м’ясних страв у виробництві широко використовується технології вакуумної та шокової заморозки.
Фірмова страва. Свиняча гомілка у гірчичному соусі. Маринована і підкопчена гомілка молодого поросяти у часниковому соусі на подушці з тушкованої капусти.
Родзинка закладу. На персоналі – національні костюми, створені за архівними фотографіями 18-19 століть.
Кухня: Українська, європейська Шеф-кухар: Ніна Попова Ресторатор: Вардкес Арзуманян Рік відкриття: 2007 Середній чек: 200 грн Сніданок (10:00–13:00): 70 грн
* пл. Ринок, 34 * restkentavr@gmail.com * (032) 272 05 12 * 10:00–23:00 * VISA, Master Сard
Дарвін
Про заклад. Інтер’єр закладу нагадує бібліотеку вікторіанської епохи. Цей клуб-ресторан доволі невеличкий за розміром, з класичним британським інтер’єром, грамотно сформованим меню і винною картою, правильним сервіруванням.
Ресторан розташований поруч з Львівською ратушею, на горішньому поверсі книжкового магазину. З вікон відкривається краєвид дахів старого Львова. «Мовітоном» тут вважаються співи, голосні розмови, користування мобільними телефонами.
Вишукана кухня, але без зайвого: риба тюрбо з білими грибами, сьомга в кунжуті під соусом теріякі, стерлядь під вершковим соусом з червоною ікрою, копчені перепелиці з овочами гриль тощо.
Фірмова страва. Оленина з розмарином. Замариноване м’ясо оленя обсмажують з травами. Подають з вареною у червоному вині грушею і соусом з ожини і червоного вина.
Родзинка закладу. Ресторан частенько обирають як місце проведення книжкових презентацій українських та закордонних авторів, таких як Паоло Коельо, перт Вайль, Іван Малковіч.
Кухня: Європейська, тайська Шеф-кухар: Ганна Духневич Ресторатор: Марк Зархін Рік відкриття: 2005 Середній чек: 180–250 грн
* вул. Шевська, 6/10 * darvin_2005@ukr.net * (032) 294 82 05 * 12:00–24:00 * VISA, Master Сard
Гармата
Про заклад. Ресторан при одному з найкращих готелів «Citadel Inn» розташований в унікальній будівлі 19 століття. Дизайн і інтер’єр виконаний у стилі Австро-Угорської імперії.
Мармур, вишукані меблі, ручний розпис стін, унікальні люстри і килими ручної роботи. З тераси закладу відкривається неперевершена панорама більшої частини міста.
У меню – страви європейської кухні, завжди є свіжа риба, низка продуктів постачається з Австрії та Італії. Додатковий бонус для клієнтів – насичена шоу-програма, включно з вечорами живої музики, джазу та легкими тематичними вечірками.
Фірмова страва. Ніжне м’ясо телятини у поєднанні з фуа-гра, соусом порто і карамелізованим гарбузом.
Родзинка закладу. Власне виробництво 10 сортів хліба.
Кухня: Європейська, авторська Шеф-кухар: Євген Сушко Ресторатор: Христина Попадюк Рік відкриття: 2009 Середній чек: 350 грн Бізнес-ланч (12:00–15:00): 99 грн
* вул. Грабовського, 11 * reservation@citadel-inn.com.ua * (032) 295 82 22, 295 77 77 * 07:00–24:00 * VISA, Master Сard, American Express
Вероніка
Про заклад. Один з найвідоміших і найпопулярніших закладів міста, який формує його гастрономічних образ. Верхній зал і літня тераса функціонують у форматі кафе-кондитерської, а нижній зал – як повноцінний ресторан. Ці дві зони об’єднує легкий фірмовий коктейль ароматів витончених страв і міцної кави.
Також варто врахувати і «аншлаговість» цього місця: у розпал суботнього вечора знайти вільний столик вважається за щастя. Тому рекомендується замовляти столик завчасно.
Фірмова страва. Салат «Вероніка». Інгредієнти: рук кола, куряче м’ясо, мигдаль, селера, яблуко, виноград. Заправка: соус на основі сиру рокфор і бальзамічного оцту.
Родзинка закладу. Неперевершений дует ресторану і кондитерської з власною лінією виробництва.
Кухня: Європейська, українська Шеф-кухар: О.П. Одноріг Ресторатор: Леся Іонова Рік відкриття: 2001 Середній чек: 150 грн Бізнес-ланч (12:00–16:00): 70 грн
* пр. Шевченка, 21 * veronica@mail.lviv.ua * (032) 298 60 28, 261 44 56 * 10:00–23:00 * VISA, Master Сard, American Express
…
Джерело: kava.lviv.ua
Комментариев нет:
Отправить комментарий