понедельник, 13 апреля 2009 г.

Трійка львівських ресторанів – серед 100 найкращих ресторанів України!

Трійка львівських ресторанів – серед 100 найкращих ресторанів України!

Три львівські ресторани, а саме: Кентавр, Вероніка та Гранд Готель увійшли до щорічного рейтингу «100 найкращих ресторанів України» — першого системного проекту національного масштабу, який визначає найкращі заклади країни, сприяючи їхньому подальшому розвитку та процвітанню.

Оцінювали ресторани за системою Mystery Guest (англ. — таємний гість) – найефективнішою технологією комплексної оцінки закладів ресторанного бізнесу та сфери послуг у цілому. Саме за таким методом визначаються найкращі світові ресторани культовими проектами Michelin Rouge Guide i The S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants. Експертна анкета, яку заповнювали Таємні Гості, відповідала міжнародним стандартам оцінки закладів рівня Fine Dining і містила у собі 72 питання та додаткові коментарі у 12 розділах. Кожен з 12-ти розділів представляв по одному з клю� �ових критеріїв роботи ресторану та мав свою питому вагу в загальній кількості підсумкових балів. Максимальний результат, який який у ідеальному випадку міг отримати інспектований ресторан – 100%. Оціночні критерії (%): основне обслуговування – 40%, інтер’єр – 10%, зовнішній вигляд, фасад – 6%, зустріч у ресторані – 4%, резервація столика – 4%, персонал закладу – 5%, санвузол – 5%, основна страва – 6%, закуски – 5%, напої – 5%, десерти – 4%, розрахунок та прощання – 6%.

Трійка львівських ресторанів – серед 100 найкращих ресторанів України!

Трійка львівських ресторанів – серед 100 найкращих ресторанів України!

Трійка львівських ресторанів – серед 100 найкращих ресторанів України!

Кентавр

Про заклад. Ресторан знаходиться у самісінькому серці Львова, на площі Ринок. Унікальна дерев’яна стеля, старовинні цегляні склепіння, стіни з каменю. Ексклюзивний авторський посуд, розроблений спеціально під кожну страву, кришталеві келихи та посріблені столові прибори. Будівля, у якій знаходиться ресторан-кондитерська «Кентавр», побудований на старовинному фундаменті у 1767 році архітектором Косинським. У 1768 році пан Сторонський відкрив тут магазин. А у 1847—1933 Річард Штатмюллер тримав у будівлі винарню, а опі сля продавав вина та мед. Фірмова страва. Телятина у кунжуті з соусом з грейпфруту та меду. Родзинка ресторану. Персонал вдягнений у національні костюми, спеціально розроблені по архівним світлинам 16-19 ст львівським дизайнером. У закладі намагалися зберегти українську класику, доповнивши її класикою Європи. Наприклад, одна із страв – вареники з трюфелями і фуа-гра. Фісташки завезені з Туреччини спеціально для виготовлення пахлави за оригінальним турецьким рецептом, який тримається у таємниці. Думка «Таємного пок упця». Зустріч була дружньою – усі, з ким довелося зустрітися у ресторані, посміхалися і привітно віталися. Ресторан справив приємне враження. Цікавий та різноманітний асортимент страв і красивий дизайн приміщення. Дуже вдало підібрана ненав’язлива музика. «Кентавр» знаходиться у Львові на площі Ринок, 34. Кухня у ресторані – українська, з європейськими тенденціями. Ресторатор – Вардкес Арзуманян, шеф-кухар – Наталія Барабаш. Заклад відкрито у 2007 році, час роботи – з 10:00 до 23:00. Середній чек у «Кентаврі» — 150 гривень.

Вероніка Про заклад. Ресторан-кондитерська розташований у чотирьох залах: кондитерська – на першому поверсі, зали ресторану – на нижньому рівні. М’які, пастельні напівтони, зручні меблі, стильні світильники. Спеціальне меню для банкетів. Фірмова страва. Салат «Вероніка». Інгредієнти: рук кола, м’ясо курки, мигдаль, селера, яблуко, виноград. Заправка: соус на основі сиру «Рокфор» та бальзамічний оцет. Родзинка ресторану. У кондитерському цеху створюють вироби з неперевершеним смаком. � �умка «Таємного покупця». Салати перевершили усі сподівання. По- справжньому смачні. Достатньо великі порції. «Вероніка» знаходиться у Львові на проспекті Шевченка, 21. Кухня у ресторані – європейська, українська. Ресторатор – Леся Іонова, шеф-кухар – О.П. Одноріг. Заклад відкрито у 2001 році, час роботи – з 10:00 до 23:00. Середній чек у «Вероніці» — 150 гривень, бізнес- ланч – 70 грн.

Гранд ГотельПро заклад. Будівлю, у якій знаходиться ресторан, було зведено у 1892 році. У ній, окрім готелю, знаходилося одне з перших казино кінця 19 століття (під час австро-угорського панування). Це місце було одним з основних центрів відпочинку заможних людей того часу. Інтер’єр закладу можна охарактеризувати як класичний з елементами помпезності: у ресторані експонуються праці художників пост-традиціоналістського стилю, які, за бажанням відвідувачів, можна придбати. У меню представлені оригінальні стр ави, як от наприклад: гусяча печінка з чорним рисом і телячі медальйони з соковитою грушею. Фірмова страва. Філе свинини «Опера». Фарширована свинина, швидко запечена у соусі з кокосового молока, солодкої паприки і винограду. Родзинка ресторану. При ресторані діє власний кондитерський цех, у якому виробляють хлібобулочні вироби, торти, тістечка та інші десертні страви. Думка «Таємного покупця». По-львівські смачно і при цьому неперевершена історична атмосфера навколо. «Гранд Готель» знаходиться у Львові на проспекті Свободи, 13. Кухня у ресторані – європейська, континентальна, ресторатор – СП «Гранд-Готель». Заклад відкрито у 1992 році, час роботи – з 7:00 до 23:00. Середній чек у «Гранд Готелі» — 100 гривень.

 

Трійка львівських ресторанів – серед 100 найкращих ресторанів України!

Трійка львівських ресторанів – серед 100 найкращих ресторанів України!

Трійка львівських ресторанів – серед 100 найкращих ресторанів України!

P. s. : у наступному матеріалі Ви зможете прочитати про ТОП-10 найкращих ресторанів України

Джерело: kava.lviv.ua

Здесь можно оставить свои комментарии.

Комментариев нет: