pimg class=import src=http://www.radioman.ua/_scratch/_news/ed86808c395a267c0cd07738518e4c0c.jpg alt=Різдвяні історії на РадіоМан title=Різдвяні історії на РадіоМан //p
У ці дні ми забуваємо про образи, у цей час ми віримо в казки, переказуємо давні історії і згадуємо особливі традиції. Разом з нами про Різдво говорять відомі люди Львова та України.
Наприклад, у співачки Лами найприємніші спогади про Різдво пов"язані з дитинством. br /br / ЛАМА: — Дуже люблю Різдво. В дитинстві я завжди чекала на це свято весь рік, готувалася, бо воно було для мене якимось особливим, родинним і казковим. Ще перед Новим роком і Різдвом ми з мамою і татом ходили на базар, купували ялинку. І це для мене було якимось культом, коли ми приходили додому, одягали ялинку іграшками, і коли включали ліхтарі, я себе почувала ніби в іншому світі. br /br / Щороку, незважаючи на концертний графік, Лама робить усе можл� �ве, щоб на Різдво потрапити до батьків в Івано-Франківськ і знову зануритись у дитячі спогади.br /br / Колишня Львів"янка, а тепер киянка — співачка Махіма також вважає Різдво особливим.br /br / МАХІМА: — Київське Різдво відрізняється від львівського. Там менше традицій. Не скажу, що їх немає, але немає такої атмосфери, як у Львові. Напевно, це швидше така культура сімейна, традиція. Хоча самі кияни дуже захоплено ставляться до того, як ми святкуємо Різдво. Тому ми із задоволенням запрошуємо наших друзів-киян сюди в гості. У нас є досить ба� �ато музичних інструментів тут, і ми починаємо робити такий сейшн з колядок. Ми завжди хочемо до Львова на Різдво, бо Різдво і Львів — це так органічно. А якщо не випадає, то ми зустрічаємося львівською компанією у Києві і колядуємо. І на наступний день нам сусіди такі задоволені кажуть: «Ой, так гарно було. Хто ж це так гарно колядував?». особливо Різдво відчувають старші люди, для яких ця традиція колядувати була природною ще в дитинстві. br /br / РадіоМан також запило співака Павла Табакова, з чим у нього насамперед асоціюється Різдво? br /br / ПАВЛО ТАБАКОВ: — Це велика макітра куті і колядки. Я стільки часу провів у різних хорах, дуже багато часу присвячено колядуванню. Переважно ми ходили по друзях — тішились самі і тішили їх. Не скажу, що я страшний кулінар, але колись я робив кутю і мені це подобалось. Я — гурман. Але різдвяний стіл зроблений не для того, щоб наїстися, а для того, щоб віддати хвалу Богові. br /br / Вітор Бронюк — харизматичний лідер гурту ТІК розповів про різдвяні смаколики, які є традиційними на Вінничині.br /br / ВІКТОР БРОНЮК: — У нас також найпоп улярнішою є кутя, але кожна господиня, як правило, має свій рецепт. Основа йде одна — пшениця, а далі хтось любить більше горіхів, хтось меду, маку. Я не дуже люблю солодку кутю, для мене краще, щоб вона була помірна. Традиційно у нас холодець має бути зварений, має бути власноруч приготовлений хрін. Мають бути страви з м"яса — домашня ковбаса, і голубці мають бути. Загалом десь до 20 страв готувалося. Меню завжди було насиченим і там було багато смачного.br /br / Після таких слів можна лише усім побажати Смачних та Веселих Свят!
br /br /Джерело: radioman.ua
Комментариев нет:
Отправить комментарий