Страви з рису з шафраном мають здатність запобігати ослабленню й навіть утраті зору в літньому віці. Це встановила спільна група вчених з австралійського університету міста Сіднея й з італійської Аквіли, повідомила британська радіостанція ВВС.
Під час досліджень вони виявили, що шафран зміцнює захисні функції очних клітин. Він також запобігає атрофуванню очних м'язів, що в багатьох випадках призводить до ослаблення зору.
Людина вживає шафран уже протягом декількох тисяч років. Нині його широко застосовують у стравах із рису.
"Ми дійшли висновку, що шафран містить протеїни, які здатні захищати зір", – заявив професор Бісті. За його словами, тепер учені намагаються зрозуміти механізм їх дії.
Марко Василів
Джерело: gazeta.lviv.ua
Комментариев нет:
Отправить комментарий