На Святі хліба, яке відбулося у Львові, можна було добряче перекусити й без грошей – пекарі наперебій пропонували спробувати шматочок їхньої продукції.
“Свято хліба” відбулося у Львові. Уже традиційно тисячі львів’ян і гостей міста вважають своїм обов’язком прийти і віддати пошану хлібу.
Проходило свято у Музеї народної архітектури та побуту. Розпочалися урочистості святковою літургією у давній церкві на території музею. А на вулиці продавці вже закликали посмакувати вироби пекарів. Від різноманіття хлібної продукції розбігалися очі.
На прилавках — десятки різних сортів хліба, спечених за унікальними технологіями у поєднанні з традиційними рецептами.
Радували око пухкі булочки з різними начинками: вишневою, чорничною, маковою, сирною, смачно пахли свіжовипечені пампухи та рогалики. І коштувало все недорого.
Гості свята могли помилуватися десятками короваїв, випечених руками сільських господинь. Чи не кожна господиня могла не лише поділитися секретами приготування традиційної випічки, але й ще поспівати українських обрядових пісень, присвячених збору пшениці, приготуванню хліба.
Була на святі і своя газета “Смачні новини”, перший номер якої був зроблений на зразок старовинних видань. Придбати її можна було за символічні 5 копійок. Тому-то й хапали газету, як гарячі пиріжки.
Організатором “Свята хліба”, у якому взяли участь провідні хлібопекарські та кондитерські підприємства Львова, Львівської та Рівненської областей, стала Гільдія приватних пекарів та кондитерів Львівської області….
Джерело: kava.lviv.ua
Комментариев нет:
Отправить комментарий