воскресенье, 6 сентября 2009 г.

“Кремлівська” дієта спричинює інсульт

Низьковуглеводні дієти, зокрема "кремлівська" або Аткінса, які ґрунтуються на споживанні здебільшого м'яса, риби й сиру, останніми роками стали надзвичайно популярними. Проте їх тривалі ефекти практично не вивчено.

Зацікавлені повідомленнями про численні інфаркти у прихильників таких дієт дослідники з Гарвардського університету провели експеримент на лабораторних мишах. Перша група тварин харчувалася звичайним повноцінним за складом кормом, друга отримувала їжу, багату на жири, а третя "сиділа" на низьковуглеводній дієті з високим умістом білка.

Після 12 тижнів виявилося, що низьковуглеводна дієта знизила масу мишей, ніяк не вплинула на вміст холестерину в крові, проте на 15 відсотків збільшила атеросклерозні ураження артерій порівняно зі звичайною їжею. У мишей, які споживали жирну їжу, атеросклерозні бляшки збільшилися на 9%.

news.open.by

Джерело: gazeta.lviv.ua

Здесь можно оставить свои комментарии.

Комментариев нет: